Yoga

Yoga verbindt je terug met de zachtheid en de verzorgende energie van de aarde.

Het geeft je de kans spanningen los te laten en je lichaam terug op te vullen met nieuwe vitale energie.

De basis van de yogavorm die ik beoefen en doorgeef vindt zijn oorsprong in de 4D-life bodywork-levenskunst opleiding die ik volgde (o.l.v Dirk Oellibrandt te Hamme, nu life projects). Gebaseerd op het taoïsme, de 5 elementen, oosterse geneeskunde en westerse praktische kennis en levenservaring.

Ieder heeft een eigen unieke lichaamsintelligentie, yoga is een manier om terug in contact te komen met deze intelligentie en je natuurlijke trilling.


Positieve effecten van Yoga:

Het brengt je terug 'in' je lichaam en in je buik en daarmee je intuïtie, je dieper 'weten'.

Yoga houdt je hele wervelkolom soepel en vitaal, onze wervelkolom is onze antenne naar de hemel en verbinding met de aarde via het bekken.

Een goede ontspannen doorstroming door de wervelkolom houd  onze verbinding tussen hemel en aarde open, onze twee meest krachtige kosmische energiën.

Volgens de tao, is de psoas spier, de spier die onze onderrug en de nieren verbind met onze benen,de belangrijkste energetische zielespier in het lichaam.Er wordt veel aandacht aan besteed omdat ze belangrijk is voor onze stabiliteit en vitaliteit.  Een ontspannen psoas is minder vatbaar om angsten op te slaan en zo koude en stagnatie in het lichaam te brengen.

Yoga leert je terug te ontspannen, je bewustzijn op de voorgrond te plaatsen i.p.v. Je angsten, spanningen, denken en emoties, zo komt er terug meer ruimte voor vitaliteit zoals het oorspronkelijk bedoeld was.

 Waar en wanneer :

 Op dit moment enkel privélessen .

Posthoorn 27 , Boekhoute

                                                                                

                                                                                               Van harte welkom ,

                                                                                                Bart